En sorgens dag=(

Dag: 2011-11-06 | Kl: 13:36:24 |Mica´s dag | Kommentera (3)
imorse somnade lilleman in lungt och stilla under sophies täcke , han blev mycket sämre under natten =( så till alla kattägare vill jag berätta något som jag med många fler aldrig hört talas om är att en katt är såå känslig att efter ett par dars matvägran så börjar dom utveckla dödliga sjukdomar ska kopiera de jag läste på intenet
*******************************************************************************************
Matvägrande barn och kräsna hundar brukar man ta med en nypa salt. De svälter ju inte ihjäl på några dagar, liksom. Men har man en katt som ­slutar äta är det allvarligare. Katten kan ­nämligen bli dödligt sjuk av att svälta ? efter bara ett par dagar. Många som både har hund och katt vet att hunden kan vara kinkig med maten ibland, och att det inte är någon fara. Men det är allvarligt att tro att katten fungerar likadant, säger Ulla Björnehammar.En hund kan vara utan mat länge utan fara. En överviktig hund kan ­faktiskt bantas ned genom total svält i tre veckor, utan risk för bristsjuk­domar. Katten hade varit död långt innan dess.Annan ämnesomsättning>? Katter har ett helt annat ämnes­omsättningssystem. Efter bara ett par dagar utvecklar en katt som svälter en leversjukdom och får en dödlig ­leverförfettning. Därför är katters ­mat­vägran något som ska tas på största ­allvar, säger Ulla Björnehammar.Den som inte själv har katt kanske har skrattat åt den där damen som ­utfordrar sin feta katt med lax och räkor varje dag. Men de som haft en kräsen katt vet hur svårt det kan vara att få vissa ­katter att äta det som ­serveras, om det inte är favoritmaten.  Det är ju inte ovanligt med katter som bara äter den allra finaste katt­maten, med ett kilopris högre än oxfilé och hummer. Men det är faktiskt inget lätt problem att lösa när katten väl lagt sig till med en sådan ovana.Smaka på alltBästa knepet att undvika att katten blir kräsen är enligt Ulla Björnehammar att tidigt låta den smaka på allt. ? Om man låter kattungar smaka på allt möjligt före sex månaders ­ålder minskar i alla fall risken att de blir kräsna matvägrare som bara vill äta en slags mat när de är vuxna, råder hon.  Men matvägran kan bero på många fler saker än att katten bara är kräsen.? Oftast beror det på att den fått i sig något som gjort den illamående, och då vägrar den äta. Parasiter, bakterier eller andra infektioner som i sig inte är så allvarliga kan alltså få livsfarliga konsekvenser om katten slutar äta.? Det gäller att se till att katten inte kommer in i en dålig spiral. Oavsett varför katten äter dåligt gäller det att se till att den börjar äta så snabbt som möjligt igen. Det är alltså bara att plocka fram ­räkorna igen.
**********************************************************************************************
Därför matvägrar katten:Matvägran kan bero på många olika saker. Vanligast är troligtvis att den fått i sig något som gjort den illamående, och för att slippa må illa låter den bli att äta och tappar matlusten. Parasiter, virus- eller bakterieinfektion kan behöva behandlas för att katten ska bli frisk och vilja äta igen.Även efter enklare operationer som en kastrering är det ytterst viktigt att katten kommer igång och äter igen, även om det är pyttesmå mängder.Även små miljöförändringar kan få katter att sluta äta. Saker som att man till exempel bytt matskålar, möblerat om eller att en ny katt flyttat in i området ka n få vissa katter ur balans, med matvägran som följd.Knep för att få katten att äta:<Matvägran är ett livshotande tillstånd för en katt. Redan efter en ­eller ett par dagar kan katten utveckla dödlig leverförfettning.Vissa katter matvägrar bara för att de inte tycker att maten du serverar är god, och tyvärr är det du som måste ge dig eftersom katten inte får matvägra. <Maten måste smaka bra och dofta gott för att stimulera kattens matlust. Prova att värma maten ­litegrann, då doftar den mer. Vissa katter vill kämpa lite för sin mat. Om du gömmer maten eller till exempel lägger ett papper eller en kvist över skålen tycker katten att det är mer sport och ­roligare att äta. Låt kattungar tidigt prova på alla tänkbara smaker ? då är risken mindre att den bli ­kräsen och bara vill äta en enda sak som vuxen.
**********************************************************************************
han är så saknad vår lilleman


Postat av: lilla hjärtat

Många omtänksamma kramar vännen!

Förstår att du saknar Lilleman nu... jag finns här.

2011-11-17 @ 22:38:02
URL: http://littlegirlsheart.blogspot.com
Postat av: Tessi

haft en bra tisdag? :)

kram

2011-11-22 @ 22:00:44
URL: http://tezzii.blogg.se/
Postat av: Camilla

Men fyyyyyyyyyyyy va tråkigt!!!! Nu grinar jag :-(((((( Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaam

2011-12-14 @ 23:04:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0