29 nov...

Dag: 2011-11-29 | Kl: 17:52:43 |Mica´s dag | Kommentera (1)
ja nu har 1a advent kommit å gått och i lördas å söndas så hängdes de upp julgardiner och la på dukar och ställde fram stakar å stjärnor och tomtar så nu är de bara granen kvar och den klär vi dagen före julafton köpte en ny stjärna som jag hängde i tv-rummet som ja ble väldans nöjd me =) ska plocka ner de som inte ska va kvar av de jag plockade upp ur kofferten och så ska den bäras ner i källarn igen .
Tissongen ble helt slut av att vara me å härja så han slocknade på köksbordet i gardinhögen=) just nu ligger han här mellan mig och datorn och sover =) ja tissongen heter han än vi hade ett namn Gizmo men neeej de är inte en Gizmo ja nån dag ska han väl få ett namn som passar =)har ni några tips på namn???

den nya=)

köket 1a fönstret

köket 2a fönstret


tv-rummet 1a fönstret

tv-rummet 2a fönstret

här höll ja på å bytte gardiner i köket å han skulle va me

här hade han somnat=)

detta tog jag häromdan

trångt?

här ligger han just nu =)
inspektion i kofferten

2 slitna småttingar =)

ne nu ska ja gå å ta mig en macka men vi hörs snart igen ta hand om er därute=)

20 november

Dag: 2011-11-20 | Kl: 11:51:47 |Mica´s dag | Kommentera (1)
en grå dag igen 5+* , disigt som attan , blir en lugn dag ska väl slänga i en maskin tvätt sen , tog upp en stoor älgstek igår men vet inte va ja ska hitta på me den än ???
Om ganska exakt en månad så flyttar emelie å simon till ett hus här i närheten som dom ska hyra=) så då kommer kontoret flyttas in i de rummet dom bor i nu och rummet i källaren där alla deras kartonger me grejjer står ska de bli mys rum me soffa å tv , tv-spel mm ska bli skönt att få sitt utrymme tillbaka skrivbord me datan där jag sitter just nu är i hallen så de ska bli gött att komma tillbaka i de stora rummet igen jag vill även göra garderob längs ena väggen i de rummet så man kan ha mycke mer här uppe än idag ,sängkläder och gardiner/dukar är nere i källaren nu skulle va skönt att ha de här uppe =)
ja sen jag skrev sist har vi en till liten familjemedlem både sophie och jag kan inte va utan katt och vår älskade lilleman dog ju för oss=(  , sophies mormor vet hur mycket sophie behöver en katt för att vara  hel så en dag ringde mormor till sophie och undrade om hon ville följa med och hämta "höns"=) och javisst  sa sophie , när dom kommer tillbaka kom sophie med en kissonge =) en mycket glad sophie kan jag säga och de värmde hela mitt hjärta åxå =) så nu har vi en liten kille som är långhårig grå/vit hans mamma är norsk skogskatt och hans pappa är en blandning mellan ragdoll/birma/maine coon så de kan bli en riktigt stor kille ska lägga upp lite bilder på honom när jag är klar här =)
Ne nu är diskmaskinen klar så ska gå å plocka ur den men ha de såå gött så hörs vi snart igen =)
allra första kortet vi tog
ja inte konstigt att han ligger så här typiskt ragdoll=)
sova uppåner=)
ligger i tuvas mat skål och dricker=)
avslappnad??=)
nyfiken=)
åxå en stil=)
sötisar=)

En sorgens dag=(

Dag: 2011-11-06 | Kl: 13:36:24 |Mica´s dag | Kommentera (3)
imorse somnade lilleman in lungt och stilla under sophies täcke , han blev mycket sämre under natten =( så till alla kattägare vill jag berätta något som jag med många fler aldrig hört talas om är att en katt är såå känslig att efter ett par dars matvägran så börjar dom utveckla dödliga sjukdomar ska kopiera de jag läste på intenet
*******************************************************************************************
Matvägrande barn och kräsna hundar brukar man ta med en nypa salt. De svälter ju inte ihjäl på några dagar, liksom. Men har man en katt som ­slutar äta är det allvarligare. Katten kan ­nämligen bli dödligt sjuk av att svälta ? efter bara ett par dagar. Många som både har hund och katt vet att hunden kan vara kinkig med maten ibland, och att det inte är någon fara. Men det är allvarligt att tro att katten fungerar likadant, säger Ulla Björnehammar.En hund kan vara utan mat länge utan fara. En överviktig hund kan ­faktiskt bantas ned genom total svält i tre veckor, utan risk för bristsjuk­domar. Katten hade varit död långt innan dess.Annan ämnesomsättning>? Katter har ett helt annat ämnes­omsättningssystem. Efter bara ett par dagar utvecklar en katt som svälter en leversjukdom och får en dödlig ­leverförfettning. Därför är katters ­mat­vägran något som ska tas på största ­allvar, säger Ulla Björnehammar.Den som inte själv har katt kanske har skrattat åt den där damen som ­utfordrar sin feta katt med lax och räkor varje dag. Men de som haft en kräsen katt vet hur svårt det kan vara att få vissa ­katter att äta det som ­serveras, om det inte är favoritmaten.  Det är ju inte ovanligt med katter som bara äter den allra finaste katt­maten, med ett kilopris högre än oxfilé och hummer. Men det är faktiskt inget lätt problem att lösa när katten väl lagt sig till med en sådan ovana.Smaka på alltBästa knepet att undvika att katten blir kräsen är enligt Ulla Björnehammar att tidigt låta den smaka på allt. ? Om man låter kattungar smaka på allt möjligt före sex månaders ­ålder minskar i alla fall risken att de blir kräsna matvägrare som bara vill äta en slags mat när de är vuxna, råder hon.  Men matvägran kan bero på många fler saker än att katten bara är kräsen.? Oftast beror det på att den fått i sig något som gjort den illamående, och då vägrar den äta. Parasiter, bakterier eller andra infektioner som i sig inte är så allvarliga kan alltså få livsfarliga konsekvenser om katten slutar äta.? Det gäller att se till att katten inte kommer in i en dålig spiral. Oavsett varför katten äter dåligt gäller det att se till att den börjar äta så snabbt som möjligt igen. Det är alltså bara att plocka fram ­räkorna igen.
**********************************************************************************************
Därför matvägrar katten:Matvägran kan bero på många olika saker. Vanligast är troligtvis att den fått i sig något som gjort den illamående, och för att slippa må illa låter den bli att äta och tappar matlusten. Parasiter, virus- eller bakterieinfektion kan behöva behandlas för att katten ska bli frisk och vilja äta igen.Även efter enklare operationer som en kastrering är det ytterst viktigt att katten kommer igång och äter igen, även om det är pyttesmå mängder.Även små miljöförändringar kan få katter att sluta äta. Saker som att man till exempel bytt matskålar, möblerat om eller att en ny katt flyttat in i området ka n få vissa katter ur balans, med matvägran som följd.Knep för att få katten att äta:<Matvägran är ett livshotande tillstånd för en katt. Redan efter en ­eller ett par dagar kan katten utveckla dödlig leverförfettning.Vissa katter matvägrar bara för att de inte tycker att maten du serverar är god, och tyvärr är det du som måste ge dig eftersom katten inte får matvägra. <Maten måste smaka bra och dofta gott för att stimulera kattens matlust. Prova att värma maten ­litegrann, då doftar den mer. Vissa katter vill kämpa lite för sin mat. Om du gömmer maten eller till exempel lägger ett papper eller en kvist över skålen tycker katten att det är mer sport och ­roligare att äta. Låt kattungar tidigt prova på alla tänkbara smaker ? då är risken mindre att den bli ­kräsen och bara vill äta en enda sak som vuxen.
**********************************************************************************
han är så saknad vår lilleman


1:a November

Dag: 2011-11-01 | Kl: 09:16:42 |Mica´s dag | Kommentera (1)
go morron i morgondiset , grå dag igen hoppas de spricker upp och sola får kika fram snart för man blir så attans trött av detta gråa , igår va vi å gratta pappa på hans 61 års dag de bjöds på silltårta och kolapaj m grädde gott gott =)
Vår lilleman är dålig =( vi upptäckte en mask han hade kräkts upp så dagen efter köpte vi avmaskningsmedel han skulle ha en ½ tab om dan i 3 dagar han tappade aptiten helt så efter kuren så googlade jag och de visade sig att katter som svälter sig pga sorg eller i samband med medecinskt kan få nåt som heter leverförfettning =( och måste tvångsmatas en hund kan klara sig fint i upp till 3 veckor utan mat o vatten men en katt börjar redan efter ett par dar att utveckla dödliga sjukdommar Usch=( så nu håller vi på och ger vätskeersättning för katt och ger små doser av mosad/blötad mat jag hade inte en aning om att katter hade så lätt för att bli sjuka =( bara att hoppas att de inte redan gått för långt när vi fick reda på de =( vi vill ha han kvar i många år till !
nej nu ska jag fixa en huvudvärkstablett igen vaknade av grym huvudvärk i morse , men önskar er alla en skön dag så hörs vi snart igen =)

RSS 2.0