Recept....

Dag: 2012-01-26 | Kl: 15:20:49 |Mica´s recept | Kommentera (0)
i fall någon vill ha....
Marängbomb m hallon o jordgubbar
2 marängbottnar
mjölkchokladtryffel=150g finhackad mjölkchoklad , 1 1/4 grädde
fyllning= 3dl grädde , 200g hallon färska el upptinade
garnering= jordgubbar
*lägg den hackade chokladen i en bunke.koka upp grädden och häll den över chokladen låt vila i 5 min.
*Mixa tryffeln slät låt vila 6 tim i rumstemp.
*vispa grädden och blanda ner hallon ,stryk ut ett jämt lager tryffel på ena botten , fördela därefter
ca 2/3 av hallongrädden ovanpå.
Lägg den andra botten ovanpå och fördela resterande hallongrädde i ett jämt lager .
*dekorera med jordgubbarna=)
********************************************************************************************************

25gr jäst,
3dl vatten,
1dl potatismjöl eller 1stor kokt potatis,eller maizenamjöl
1tsk salt
, 7dl mjöl
rör ihop till en deg och låt sen jäsa 30-40 min
baka in lite mer mjöl den ska vara i konsistensen som en pizzadeg.
Dela degen i 8 delar och kavla ut rätt så tunna rundlar låt dom sen
jäsa i ca 10min på mjölat bakplåtspapper. sen är det bara att fritera
dom gyllenbruna, vänd dom ett par gånger under tiden, när dom är
klara så kan man pensla dom med vitlöksolja om man vill och sen
lägger man på gräddfil och rödlök och skaldjur eller så kan man ha
skinka ost och ananas eller grädde och sylt fast utan vitlöksoljan då hihih
25gr jäst,
3dl vatten,
1dl potatismjöl eller 1stor kokt potatis,eller maizenamjöl
1tsk salt
, 7dl mjöl
rör ihop till en deg och låt sen jäsa 30-40 min
baka in lite mer mjöl den ska vara i konsistensen som en pizzadeg.
Dela degen i 8 delar och kavla ut rätt så tunna rundlar låt dom sen
jäsa i ca 10min på mjölat bakplåtspapper. sen är det bara att fritera
dom gyllenbruna, vänd dom ett par gånger under tiden, när dom är
klara så kan man pensla dom med vitlöksolja om man vill och sen
lägger man på gräddfil och rödlök och skaldjur eller så kan man ha
skinka ost och ananas eller grädde och sylt fast utan vitlöksoljan då hihih
*********************************************************************************
väl smakat=)



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0